[Column] Bevooroordeeld - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 28 jan 2017 om 12:42 uur - Laatste update: 28 jan 2017 om 12:54 uur

[Column] Bevooroordeeld

Geschreven door (volgen?)

Kijk nou, deze foto zag ik vanmorgen voorbij komen in mijn tijdlijn op Twitter. “Totale achterlijkheid, door goedvolk verkocht als ‘diversiteit’ in Almere“, was er geschreven onder de foto.

Nu wil ik niet bevooroordeeld overkomen maar ergens begrijp ik deze tweet wel. Je ziet tegenwoordig niet anders meer in Almere, waar je ook kijkt. Hét beeld van tegenwoordig waar je het liefst met een grote boog omheen zou willen lopen maar het is onvermijdbaar.

Alhoewel je niets weet over diegene’s achtergrond, kun je al vermoeden dat deze mensen een portemonnee van uienleer hebben: een lege portemonnee waarbij je moet huilen wanneer je er in kijkt. Tenminste, daar ga ik van uit want anders lopen ze hier niet mee over straat, toch?

Naast het feit dat het het er ongelooflijk goedkoop uit ziet en totaal geen kwalitatieve waarde heeft, gaat het ook nog eens stinken wanneer het regent. En die lucht is niet te harden kan ik je vertellen.

Hoe ik dat kan weten? Nou, zelf heb ik er ook wel eens mee gelopen en doe dat sindsdien niet meer, ik hield het maar een paar tientallen meters vol en besloot maar om het weg te gooien in de dichtstbijzijnde ondergrondse afvalcontainer in Almere Centrum.

Wat ik wel merkte is dat je voelt dat iedereen naar je kijkt: je voelt de ogen van je rug branden en alhoewel je niet kunt liplezen kun je wel raden dat ze over je praten. Niet erg goed voor je zelfvertrouwen.

Wanneer gaat dat eens verdwijnen uit het straatbeeld, die afgrijselijke tas van de primark?

Categorie:
Columns
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.