[Column] Anti-dieet dag - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 06 mei 2017 om 21:14 uur - Laatste update: 06 mei 2017 om 21:18 uur

[Column] Anti-dieet dag

Geschreven door (volgen?)

Het is vandaag Anti Dieet Dag: een dag waar ik volkomen achter sta omdat diëten in mijn ogen zeer zinloos is. Ooit woog ik 110 kilo waarvan ik nu inmiddels bijna gehalveerd ben met mijn huidige gewicht van 58 kilo.

Hoe ik dat deed? Een maagverkleining, in de ogen van velen het kiezen van ‘de makkelijke weg‘. Na de operatie aan de morfine liggen om vervolgens opnieuw te leren eten vergeten zij daarbij. Echt een beetje normaal eten kun je pas weer na ongeveer acht maanden, natuurlijk met een geheel nieuwe smaak en een aangepaste portie.

Om een maagverkleining te ondergaan moet je het ver schoppen: je komt er niet zomaar voor in aanmerking. Als 22-jarige heb ik van kleins af aan al overgewicht wat afkomstig is door medicijngebruik in het verleden in combinatie met verkeerde voeding en aanleg voor overgewicht.

Toen ik er iets aan wilde doen, was mijn gewicht voor mijn gewrichten eigenlijk al dusdanig belastend waardoor sporten bijvoorbeeld al een te zware opgave was. Je probeert dan van alles, zo ook diëten.

Het mooie van diëten is dat je er op het begin nog in gelooft en je ziet dat er inderdaad een aantal kilo’s af gaan. De werkelijkheid is dat deze kilo’s er van af zijn gegaan doordat je darmen simpelweg leeg zijn omdat je tijdens het diëten minder eet en de tijdelijk gezonde voeding enigszins positief effect heeft op je gewicht.

Nadat je bent gestrand met het dieet omdat je frituur nu eenmaal toch lekkerder vind dan kiwi’s en bananen vliegen de kilo’s er dubbel aan. Wat ben je daarmee opgeschoten? Helemaal niets, op teleurstelling na.

Het geheim van effectief afvallen is simpelweg het veranderen van productkeuzes en dat hoeft niet te betekenen dat je voortaan een appel eet in plaats van een schnitzel. Neem bijvoorbeeld filet americain op je brood in plaats van leverworst, een varkenshaasje in plaats van een slavink bij je avondeten en Optimel in plaats van Vifit.

Wat het verschil is tussen dat laatstgenoemde weet ik ook niet maar het schijnt nét iets gezonder te zijn. Door het vervangen van productkeuzes val je zomaar al 2,5 kilo af per maand zonder daar extra bij te hoeven bewegen. Probeer het maar eens.

Waarom ik dan een maagverkleining heb ondergaan terwijl ik het geheim van afvallen weet? Het geheim ontdekte ik een aantal maanden voor mijn maagverkleining waardoor ik afviel en heb vervolgens toch voor de ingreep gekozen omdat een hulpmiddel natuurlijk altijd welkom is.

Afval’ze.

Categorie:
Columns
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.