[Column] Gifgroen - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 05 jul 2017 om 11:11 uur - Laatste update: 05 jul 2017 om 11:12 uur

[Column] Gifgroen

Geschreven door (volgen?)

De Floriade is te vergelijken met het onderwerp Zwarte Piet. Het is nog lang niet zo ver maar toch heeft iedereen het er over en ontstaat er woede in ons democratische stadje waar men vooral de inwoners negeert. Een kluit door de gemeenschap gekozen personen is bezig om tientallen miljoenen euro’s aan belastinggeld, inmiddels bijna honderd miljoen, over de balk te smijten voor een tentoonstelling plantjes loeren in 2022. Oogkleppen op en gaan, zij krijgen immers toch wel uitbetaald.

Daar waar alle eerdere edities zijn omgetoverd tot een herinnering van miljoenenverlies geloven onze stadsvertegenwoordigers er heilig in dat het een geslaagde editie zal worden. Echter weten we allemaal waar het eindigt in 2022 en zal men tegen die tijd vooral een stomverbaasd gezicht trekken om vervolgens af te vragen hoe het kon gebeuren en of het voorkomen kon worden. Er zit tegen die tijd naar alle waarschijnlijkheid voor een groot deel een nieuwe gemeenteraad inclusief een nieuw college die er geen verantwoording over kan afleggen omdat het destijds (dus nu) werd en wordt bepaald door andere opperhoofden.

Ik weet mij nog te heugen dat iemand vanuit de politiek mij beloofde: “tegen de tijd dat de Floriade er daadwerkelijk is, vind ook jij het mooi.” – want alle Almeerders die op dit moment 27 jaar zijn denken positief op de Floriade en hadden gehoopt dat het al 2022 zou zijn? Ik dacht het niet, integendeel.

De gemeente is nu al niet in staat om de groenvoorzieningen in de stad te verzorgen doordat er hierop gekort wordt om kosten te besparen, laat staan het Floriadegebied onderhouden.

Ik ken vrijwel niemand, en dat meen ik, die een goed woordje over heeft over de Floriade. Nee, ik heb niet alleen PVV-vrienden maar vrienden van alle soorten en maten, zelfs Marokkanen. Vrienden uit verschillende culturen en van verschillende leeftijdscategorieën. Helemaal niemand is positief.

Of dat ooit nog komt? Dat lijkt mij sterk maar dat is aan hun. Het lijkt mij persoonlijk sterk dat ik tegen die tijd een kaartje koop voor de Floriade. Misschien boek ik tegen die tijd wel een hele goedkope vakantie naar Texel om die gehele periode in een caravan met verregende voortent te zitten. De tijd zal het leren.

Categorie:
Columns
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.