Zaterdag 27 augustus eerste editie Wereldfestival op Grote Markt - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 aug 2016 om 10:18 uur - Laatste update: 14 aug 2016 om 10:18 uur

Zaterdag 27 augustus eerste editie Wereldfestival op Grote Markt

Geschreven door (volgen?)

Een nieuw multicultureel festival waarbij ontdekking en ontmoeting centraal staan“, zo noemt de organisatie het Wereldfestival op de Grote Markt wat op zaterdag 27 augustus voor het eerst wordt gehouden.

Met muziek van bands en artiesten, een grote wereldmarkt, een kindermarkt én eten wordt de Grote Markt die dag van 12.00 uur tot 24.00 uur omgetoverd tot een heus ‘Wereldplein’.

Muziek

Eén van de trekkers naar het festival moet het onderdeel ‘Sranang Gowtu’ worden met iconen uit de Surinaamse muziekwereld. Een 12-mans orkest speelt de allergrootste Surinaamse hits ooit met gasten als Oscar Harris (Twinkle Stars), Frans Abori (Master Blaster), Patrick Tevreden (Sukru Sani), Edgar Burgos (Trafassi), Keizer en Rafaella.

Voorafgaand aan het concert is er de mogelijkheid om een ‘stoomcursus Surinaamse muziek’ te volgen onder leiding van Didi Samwel (schrijver van het gelijknamige boek) en Edgar Burgos.

Naast bovengenoemde worden er ook nog optredens verzorgd door Zuco 103 (Braziliaanse ‘Etno-Chic’), de 12-mans Salsa Band ‘Masalsa’, The Dubbeez en reggae-topper Jampara met zijn spectaculaire Burundi Drummers.

Wereldmarkt

De wereldmarkt bestaat uit ruim 40 kramen met leuke artikelen uit de hele wereld, de markt gaat door tot ’s avonds 23.00 uur. Deze markt zal net zoals het kinderdorp (met veel activiteiten) bij veel mensen bekend voorkomen; er is namelijk voor deze twee onderdelen een samenwerking aangegaan met de organisatie van Afrikadag, welke jarenlang in Almere werd georganiseerd.

Categorie:
Entertainment
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.