Hij komt, hij komt.. - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 04 nov 2016 om 18:38 uur - Laatste update: 04 nov 2016 om 18:38 uur

Hij komt, hij komt..

Geschreven door (volgen?)

Volgende week is het zo ver: dan komt Sinterklaas weer aan in Nederland!

In dit artikel vindt je een overzicht van alle Sinterklaas-activiteiten in Almere.

Sinterklaas in Almere Buiten

Op zaterdag 19 november brengt Sinterklaas samen met zijn Pieten, Eenwielpieten en de Pietenband een traditioneel bezoek aan Almere Buiten, zoals vanouds! Per trein komt de goedheiligman rond 12.00 uur aan op het station waar hij op Amerigo zal stappen en zo een rondje door het centrum en DoeMere zal doen.

Na zij bezoek aan DoeMere gaat hij vanaf 13.00 uur naar Buitenmere, via het Noordeindeplein naar het Globeplein. Deze dag kun je je Pietendiploma behalen en ontvang je een cadeautje van Sinterklaas bij de Pop Up Lounge in DoeMere (naast de Kwantum).

Intocht in Almere Haven

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan met zijn Pieten aan in de Havenkom van Almere Haven. Het programma begint om 10.30 uur en naar verwachting vaart de goedheiligman om 11.30 uur op een vloot van botters en aken de Havenkom binnen waarna hij wordt ontvangen door burgemeester Weerwind.

Rond 12.45 uur gaat het programma op de Markt in Almere Haven van start met het Groot Almeers Sinterklaaskoor en het overhandigen van de slaapkamersleutel van Sint in Corrosia. Het programma op de Markt duurt tot 13.00 uur.

Sintparade in Almere Stad

Na de intocht in Almere Haven brengt Sinterklaas op dezelfde dag, zaterdag 12 november, een bezoek aan Almere Centrum voor de Sintparade.

Om 14.30 uur start het voorprogramma op het Stationsplein met Muziek- en Uitdeelpieten. Om 15.00 uur komt ook Sinterklaas daar aan op het Stationsplein, waar hij de Kindertrein neemt naar het Forum via de Stationsstraat, Stadhuisplein en De Diagonaal. De stoet bestaat uit Sint en heel veel Pieten, een Pietenband, dixielandorkest, draaiorgel en Segwaypieten.

De parade komt om 15.50 uur aan op het Forum waar Sinterklaas een swingend welkom krijgt met zang en dans. Het programma is rond 16.30 uur afgelopen.

Pakjesbootdagen in Almere Haven

Altijd al eens een kijkje willen nemen op dé stoomboot van Sinterklaas? Op dinsdag 22 en woensdag 23 november ligt de Pakjesboot12 aan de kade in Almere Haven waar je een rondleiding kunt krijgen door de Sint en zijn Pieten.

Meer informatie vindt je op de website van de Pakjesboot.

Ontvang de Pakjesboot12 in Almere Haven!

Maandag 21 november vaart dé Pakjesboot12 met daarop Sinterklaas en zijn Pieten de Havenkom binnen om de dagen er na decor te zijn van de Pakjesbootdagen.

Naar verwachting vaart de boot tussen 20.00 uur en 20.30 uur de Havenkom binnen.

Pieten Brassband

Op zaterdag 26 november loopt er een Pieten Brassband door Almere Centrum.

De Brassband start om 12.00 uur op het Forum en loopt een rondje via de Citadel, de Schutterstraat, de Grote Markt, de Korte Promenade, de Passages, de Brouwerstraat en de Traverse. Dit programma is om 16.00 uur ten einde.

Sinterklaas bij de Passages

Op zaterdag 3 december bezoekt Sinterklaas de Passages, naar verwachting komt de goedheiligman om 13.30 uur aan in de Zadelmakerstraat.

Vanaf 13.45 uur leest Sinterklaas voor in de Zoetelaarpassage en vanaf 14.30 uur mogen alle kinderen in de Bottelaarpassage met Sint op de foto.

De slaapkamer van Sinterklaas

Zoals elk jaar kun je ook dit jaar weer een kijkje nemen in de slaapkamer van Sinterklaas. Van zaterdag 19 november tot en met maandag 5 december kun je op het Zuideinde 11 in Almere Buiten een kijkje nemen.

De Pepernotenfabriek

Van maandag 28 november tot en met zaterdag 3 december kun je een kijkje nemen in de Pepernotenfabriek van Sinterklaas op het Baltimoreplein 83 in Almere Buiten.

Op woensdag 30 november vindt er een fotoshoot plaats met Sinterklaas en op zaterdag 3 december mag je er zelfs pepernoten bakken.

Categorie:
Entertainment
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.