Allereerste try-out ‘Slippers’ van cabaretduo Plien & Bianca in KAF - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 25 nov 2016 om 12:28 uur - Laatste update: 25 nov 2016 om 12:28 uur

Allereerste try-out ‘Slippers’ van cabaretduo Plien & Bianca in KAF

Geschreven door (volgen?)

Het legendarische duo Plien & Bianca is op 10 en 11 april samen met Peter van de Witte en Bas Hoeflaak van het cabaretduo Droog Brood in de theaterkomedie Slippers te zien in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). De try-out van deze wereldwijde theaterhit van Alan Ayckbourns met indrukwekkende cast is als eerste te zien in KAF.

In deze hilarische komedie komt de top van het Nederlandse cabaret samen. In 1965 is de voorstelling Slippers voor het eerst opgevoerd en behoort tot Ayckbourns beste komedies. De voorstelling wordt ook wel hogeschoolkomedie genoemd. Schrijver Alan Ayckbourn houdt in dit stuk een vergrootglas boven ons menselijk gestuntel. Geen andere auteur schetst met zoveel humor en compassie het eeuwige misverstand tussen man en vrouw.

Regisseur Gijs de Lange verwacht veel van het theaterstuk: “met Plien, Bianca, Peter en Bas hebben we een topcast. Zij kunnen deze personages als geen ander gestalte geven“, aldus De Lange.

Verhaal

Het verhaal van Slippers gaat over Ginny (Bianca Krijgsman), die met haar vriendje Greg (Peter van de Witte) in een flatje in Londen woont. Ginny heeft stiekem een verhouding met haar baas (Bas Hoeflaak), maar wil daarmee stoppen. Tegelijkertijd vindt Greg een paar slippers onder het bed én ontdekt hij een briefje met een onbekend adres erop.

Ginny verzint haastig dat de slippers van een vriendin zijn en dat het om een adres van haar ouders gaat. Greg is verheugd; hij bedenkt het plan om, achter Ginny’s rug om, bij haar ouders om haar hand te gaan vragen. Wat volgt, is een ontmoeting die tot allerlei hilarische misverstanden leidt.

De kaartverkoop voor ‘Slippers’ is vrijdag gestart via de website van KAF.

Categorie:
Entertainment · Zakelijk
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.