Tweede editie van Koning Cultuur Festival in Almere Haven - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 21 apr 2017 om 16:48 uur - Laatste update: 21 apr 2017 om 16:48 uur

Tweede editie van Koning Cultuur Festival in Almere Haven

Geschreven door (volgen?)

Foto: eerste editie van het Koning Cultuur Festival, toen nog op een andere locatie en dit jaar in de Havenkom.

 

Een festival dat geschikt is voor zowel jong en oud wat dit jaar voor de tweede keer wordt gehouden wordt gehouden: het Koning Cultuur Festival.

Volgens organisator Jasper van Es maken alle activiteiten bij elkaar het festival uniek: “Voor kinderen zijn er activiteiten, er is een foodtruck, vrijmarkt voor kinderen, muziekbandjes, DJ’s, een photobooth-bus: noem maar op.

Vorig jaar trok de eerste editie van het festival 350 bezoekers wat voor de organisatie reden was om een dit jaar opnieuw het festival te houden: “De bezoekers van vorig jaar omschreven het festival als leuk, gezellig en creatief. Zij vonden het eindelijk weer eens wat anders in Almere. Ook de kinderen voelden zich vrij waardoor de ouders zich dat automatisch ook voelden“, aldus Van Es.

Ontstaan

Het idee om het festival te houden is twee jaar geleden ontstaan toen de organisatoren elkaar tegenkwamen in de wandelgangen van het creatieve bolwerk De Blauwe Reiger in Almere Haven: “Al koffiedrinkend in elkaars werkplaats kwamen wij er achter dat wij qua interesses en werkzaamheden veel overeenkomsten hadden en waar nodig elkaar qua expertise konden aanvullen.

Omdat iedereen wel zin had in een feestje en daarvoor de middelen als muziek, eten en de ervaring in festivalorganisatie aanwezig waren is het concept opgezet van het festival wat zich nu dus uitbeeld in een tweede editie van het Koning Cultuur Festival met nu de Havenkom als locatie.

Het Koning Cultuur Festival begint op Koningsdag om 10.00 uur en zal om 20.00 uur worden afgesloten.

Categorie:
Entertainment
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.