College: "aanranders Herbergsteeg waren inderdaad bewoners AZC"
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


College: "aanranders Herbergsteeg waren inderdaad bewoners AZC"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 07 oktober 2015 om 15:47 uur


Het College van B&W heeft bevestigd dat de aanrandingen in de Hergbergsteeg inderdaad werden gepleegd door bewoners van het asielzoekerscentrum in Almere.

Almere Nieuws besteedde eerder aandacht aan de zaak waardoor de zaak landelijke aandacht kreeg. Door de bewoners van het asielzoekerscentrum zijn in totaal 5 slachtoffers gemaakt.

De politie liet aan de vader van een slachtoffer en de moeder van een ander slachtoffer weten dat het inderdaad om asielzoekers ging, maar na de landelijke ophef verklaarde de politie dat het voor hen niet relevant is om te weten of het om asielzoekers zou gaan.

De politie pakte in totaal 4 verdachten op, die inmiddels weer op vrije voeten zijn gezien er niet voldoende redenen waren om hen langer vast te houden. Wel blijven de 4  mannen allemaal verdachten in de zaak.

Avondklok

Na aanleiding van de berichtgeving door Almere Nieuws stelde de PVV schriftelijke vragen. Zo vroeg de partij of het College bereid is om een avondklok in de stellen voor het asielzoekerscentrum. Het College antwoordde dat zij niet van plan is om een avondklok in te stellen.

"Weliswaar biedt de Gemeentewet de mogelijkheid voor de burgemeester om via een noodbevel een ‘avondklok’ in te stellen, maar het uitvaardigen van een dergelijke noodmaatregel achten wij buitenproportioneel. Deze zou dan gelden voor alle bewoners van het AZC, dus ook zij die niets met het genoemde voorval te maken hebben. Bovendien ontbreekt de wettelijke grondslag. Er is namelijk geen sprake van een noodsituatie, zoals bij rampen of crisis of een ernstige verstoring van de openbare orde, die de inzet van deze zwaarwegende noodoplossing, die overigens alleen van tijdelijke aard kan zijn, rechtvaardigt", aldus het College.


[Ad] Kom je ook naar onze najaarsbingo op zaterdag 14 september? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: Bingo.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.