Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Gewapende overval op postbezorger dinsdagavond in Opsporing VerzochtHet AVRO-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een overval op een postbezorger aan de Kimwierde in Almere Haven. Het incident vond plaats op zaterdag 30 januari, toen een 61-jarige postbezorger een pakketje met daarin een telefoon wilde afleveren bij een appartement aan de Kimwierde. Bij aankomst werd de postbezorger door 3 mannen overvallen.

In de val gelokt

Een dag eerder begon het misdrijf, toen iemand vanaf een openbare computer in een telefoonwinkel aan de Bergweg in Rotterdam op een valse naam een iPhone 6 bestelde. De verdachte gaf daarbij aan dat het pakketje aan de Kimwierde moest worden bezorgd. Toen de koerier op de dag van bezorging in zijn Volkswagen Caddy met 20 mobiele telefoons naar het afleveradres reed en daar om 10.30 uur aankwam, hing er een briefje naast de deur waar op stond dat de bel stuk was en er aangeklopt moest worden. De bezorger nam ook zijn mobiele pin-apparaat mee omdat de iPhone nog betaald moest worden.

Overval

Binnen no-time stond er een man in het portiek die de bezorger al heeft zien aankomen. Er volgde een kort gesprek tussen de twee, waarna de man tegen de bezorger zei dat deze mee naar boven kon komen. De bezorger antwoordde hierop dat hij beneden moest blijven om zijn auto in de gaten te houden, waarna de man weer wegliep richting de eerste etage van het appartementencomplex. Vervolgens kwamen er twee mannen met bivakmutsen en een pistool de trap aflopen en lopen recht op de bezorger af. De bezorger wordt vastgepakt en wordt mee naar boven gesleurd waar hij wordt vastgetaped en op de grond wordt gelegd. Nadat de bezorger naar de grond is gewerkt, zijn de autosleutels van hem afgenomen en worden vervolgens ook zijn handen achterop zijn rug gebonden en wordt er een blinddoek omgedaan. Als laatst ontvangt de bezorger nog een aantal schoppen en klappen.

Kast

De bezorger wordt vervolgens door de twee overvallers in een kast gestopt, waarna zij roepen dat hij moet blijven zitten. Vervolgens worden de deuren van de kast gesloten.

Auto met telefoons weg

Nadat de bezorger zichzelf wist te bevrijden, bleek dat de overvallers er vandoor zijn gegaan met de auto waarin de telefoons lagen. Kennelijk waren zij uit op de telefoons die de bezorger die dag rond zou brengen.

Signalement

Het gaat in totaal om 3 mannen, waarvan er twee een bivakmuts droegen. De derde verdachte is een jongeman van rond de 25 jaar oud, heeft een getinte huidskleur, is ongeveer 1.80 meter lang en had kort, zwart, krullerig haar. Het slachtoffer denkt dat deze van Marokkaanse afkomst is.

Terugvondst auto

Niet lang na de overval is door de politie de Volkswagen Caddy aangetroffen, elders in Almere. De daders hebben maar 500 meter gereden met dit voertuig waarna zij het voertuig hebben achtergelaten op een parkeerplaats aan de Oldewierde. Bij het terugvinden van de auto bleek de laadruimte, met daarin 20 telefoons van merken als iPhone en Samsung Galaxy, compleet leeg te zijn.

Rotterdam

Een deel van de telefoons duikt later op in Rotterdam, waar de daders vermoedelijk een deel van de gestolen telefoons hebben verkocht aan een telefoonwinkel gevestigd in de Vierambachtstraat. Een ander deel van de telefoons is in gebruik in Almere.

Signalement van telefoonverkoper

De persoon die de telefoons verkocht aan de telefoonwinkel was een man met een donkergetinte huidskleur, vermoedelijk van Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De man is rond de 30 jaar en sprak volgens de eigenaar van de telefoonwinkel met een Rotterdams accent. Ook had de man een ringbaardje en tatoeages op de vingers van zijn rechterhand. De zaak wordt dinsdagavond behandeld in Opsporing Verzocht, om 20.35 bij de AVROTROS op NPO 1.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties