Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Bewoonster over Kruidenwijk: "uitgescholden voor kankerhoer, mijn fiets is vernield en gejat"Een bewoonster uit de Kruidenwijk waar voor overlast wordt gezorgd door een groep jongeren van vermoedelijk Marokkaanse afkomst, heeft zelf ook problemen met de groep gehad. "Ik was rustig boodschappen aan het doen bij de supermarkt, toen de caissière opmerkte dat er een ruzie gaande was buiten. Op het moment dat ik naar buiten liep, zag ik dat het groepje mijn fiets aan het mollen was terwijl deze met een kettingslot vast stond. Ik heb gevraagd of zij thuis ook zo met hun spullen omgaan en heb gezegd dat ik het erg asociaal vond en men gewoon van andermans spullen af hoort te blijven", vertelt de buurtbewoonster. Vervolgens bleef het groepje staan alsof er niets is gezegd en kreeg zij uiteindelijk woorden als 'kankerhoer' en meer brutale benamingen naar haar hoofd geslingerd. "Het voelde zeker niet prettig. Iedereen stond er bij te kijken en niemand durfde er iets van te zeggen."

Overlast

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag zijn er meerdere bussen bekogeld in de Kruidenwijk. Volgens de buurtbewoonster probeert de groep een beetje macht te krijgen in de wijk. "Ik ben zeker niet bang aangelegd, maar of ik me nog prettig voel? Ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die juist wel angstig zijn."

Fiets gejat

In de nacht van zaterdag op zondag is toevallig diezelfde fiets die vernield werd, gejat. Alhoewel er niets vast staat dat de fiets is gejat door het groepje tuig, heeft de buurtbewoonster wel een vermoeden gezien het nog maar kort geleden is dat zij de aanvaring had bij de supermarkt waarbij haar fiets werd gemolesteerd.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties