Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Eerste gediplomeerde hondenmasseur in AlmereMijn naam is Marloes Poulus en in oktober 2015 ben ik afgestudeerd als Gediplomeerd Kynologisch Masseur. Vanaf maart 2016 heb ik mijn eigen bedrijf in hondenmassage.

Een hondenmasseur: waarom en waarvoor?

Net als mensen kunnen honden baat hebben bij massage. De meeste honden vinden het fijn om gemasseerd te worden en hoeven daarvoor helemaal geen kwaal te hebben. Maar omgevingsprikkels zijn er altijd. Door de massage komt de hond tot rust en kan een diepe ontspanning bereiken. Hij komt even 'uit zijn hoofd' en gaat zijn lichaam meer voelen. Massage helpt het natuurlijk evenwicht te herstellen. almere nieuwsNaast ontspanning kun je massage ook inzetten bij fysieke problemen en bij gedragsproblemen.áMet massage wordt de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd waardoor de afvoer van afvalstoffen wordt verbeterd. Massage verbetert de beweeglijkheid van de hond en vermindert pijn bij spier- en gewrichtsproblemen. Denk hierbij niet alleen aan blessures als verstuikingen en aandoeningen als artrose, maar ook aan honden die met sport moeten presteren of aan senioren. Overprikkelde honden maken te veel stresshormonen aan. Spanning zet zich vast in het lichaam. Massage activeert en reguleert het zenuwstelsel en het hormoonstelsel en er komen hiermee stoffen vrij die de gemoedstoestand van de hond positief be´nvloeden en angst- en stressreacties verminderen. Massage zorgt voor lichaamsbewustzijn en daarmee concentratie. Massage kan een goede aanvulling zijn op de behandeling van een dierenarts, een specialist of een gedragsdeskundige. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website of Facebookpagina.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties