Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Michael Boogerd fietst mee met Zuiderzee KlassiekerOud-profrenner Michael Boogerd zet zich in voor de Zuiderzee Klassieker, het jaarlijkse fietsevenement van de Maag Lever Darm Stichting. De tocht leidt 24 september duizenden fietsers rondom het Markermeer en de Oostvaardersplassen, gesteund door donateurs en sponsors. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker. "Ik fiets mee met de Zuiderzee Klassieker, omdat ik alle deelnemers wil steunen en geld wil ophalen voor onderzoek naar darmkanker. Uit eigen ervaring weet ik hoe vreselijk deze ziekte is, mijn beide ouders hebben het gehad", aldus Boogerd. Naast het meefietsen op de dag zelf zal Michael Boogerd zorgen voor de nodige support. In de voorbereiding deelt hij online tips zodat deelnemers zich goed kunnen voorbereiden op de tocht.

Boogerd trapt darmkanker de wereld uit

De opbrengst van de Zuiderzee Klassieker zet de Maag Lever Darm Stichting in voor onderzoek naar darmkanker. Darmkanker is de meest voorkomende kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen ruim 15.000 mensen de diagnose. Het onderzoek richt zich op vroege opsporing en betere behandeling van de ziekte, in opvolging van de slogan 'samen trappen we darmkanker de wereld uit'. De Maag Lever Darm Stichting verwelkomt Michael Boogerd als deelnemer in het peloton van de Zuiderzee Klassieker. In 2016 wordt de zesde editie van de Zuiderzee Klassieker georganiseerd. Deelnemers fietsen een tocht van 60, 120, 150 of 180 kilometer. Het parcours, dat wordt verrijkt met muzikale optredens en andere evenementen, passeert de Oostvaardersplassen en het Markermeer en eindigt in het bruisende centrum van Almere. Deelnemers kunnen zich inschrijven via zuiderzeeklassieker.nl. De Zuiderzee Klassieker wordt mede mogelijk gemaakt door haar partners Yakult, Lotto, 100% NL, Metamucil en DC Klinieken.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties