Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Lesbische Almeerse weggepest, maar geen vervolging
Laatste update: woensdag 29 juni 2016 - 20:09 uur


Het Gerechtshof in Leeuwarden heeft de procedure om tot vervolging over te gaan in een zaak waarbij een Almeerse werd gediscrimineerd, afgewezen. Dat meldt Alpha Advocaten die de lesbische vrouw vertegenwoordigde.

Na het horen van het verhaal van de vrouw†heeft het Gerechtshof besloten om de buurtbewoners niet te vervolgen, alhoewel zij het er wel mee eens waren dat het slachtoffer inderdaad gepest en gediscrimineerd is. Volgens het Gerechtshof zou het echter niet duidelijk zijn in welke periode dit is gebeurd en kan er daarom niet worden overgegaan tot vervolging.

Ook is het Hof van mening dat op het moment van de pesterijen en discriminatie, de buurtbewoners minderjarig waren†en het tijdsverloop om de strafvervolging in te zetten, te groot is.

Onverteerbaar

Het slachtoffer laat weten dat zij het onverteerbaar vindt dat ondanks het vaststellen dat er sprake is van discriminatie en pesterijen, er geen vervolging plaatsvindt. Door de gebeurtenissen moest zij samen met haar zoon gedwongen verhuizen.

Door het gedrag van de buurtbewoners hebben zij nog steeds gevoelens van onveiligheid. "Het feit dat lokaal gezag niet ingreep maakt dat cliŽnte de burgemeester en de politie aansprakelijk gaat stellen voor de geleden (materiŽle en immateriŽle) schade al dan niet middels een civiele procedure", aldus Alpha Advocaten.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.