Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

13-jarige sloopt busruit in Tussen de Vaarten
Laatste update: woensdag 27 juli 2016 - 14:04 uur


De politie heeft maandagavond een 13-jarige jongen aangehouden die stenen naar een bus heeft gegooid op de Pieter de Hooghstraat. Rond 19.20 uur schrokken de passagiers en de buschauffeur van een harde knal, toen bleek dat er stenen tegen de bus waren gegooid en een ruit beschadigd raakte. Hierbij raakte niemand gewond. Toegesnelde agenten gingen ter plaatse en troffen in de omgeving een drietal jongens aan die voldeden aan het signalement. Het drietal van 9, 10 en 13 jaar oud moesten mee naar het politiebureau waar zij werden verhoord. Uit het verhoor bleek dat de 13-jarige jongen verantwoordelijk was voor de vernieling. Tegen de jonge Almeerder is een proces-verbaal opgemaakt, na het verhoor mochten de jongens naar huis.

Connexxion

Vervoersbedrijf Connexxion zal de geleden schade verhalen op de 13-jarige jongen, zij stelt zich civiel rechtelijk partij en geeft aan dat de vorderingen kunnen oplopen tot enkele duizenden euro's.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.