Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Nieuw boek Obesimax uitgebracht door Max JolingHet nieuwe boek van Max Joling getiteld Obesimax, is woensdagmiddag middels een vlog officieel gelanceerd. In de vlog is onder andere te zien hoe Max het eerste exemplaar overhandigd, de omslag van het boek laat zien en een donatie van 45 kilo voedsel aan het Voedselloket Almere (VLA) doet.

Voedselloket Almere

Onderdeel van de vlog is een grote voedseldonatie aan het Voedselloket Almere: “Ik ben meer dan 45 kilo afgevallen en heb 45 kilo aan mijn favoriete snack gedoneerd aan het VLA. Dat houd in dat er nu 32 dozen met daarin 620 frikandellen in de koeling liggen voor de cliënten van het VLA”, aldus de 22-jarige Almeerder. “Wij en onze cliënten zijn heel erg blij met de donatie die Max heeft gedaan, nadat de frikandellen in de koeling waren gelegd, hebben aanwezige cliënten al meteen gebruik kunnen maken van zijn donatie”, aldus Peter Mons, directeur van het VLA die de donatie in ontvangst heeft genomen.

Maagverkleining

Joling onderging exact één jaar geleden een maagverkleining waarmee hij meer dan 45 kilo afviel. In een periode van drie jaar tijd heeft hij daar in dagboekvorm over geschreven wat later is verwerkt tot een boek vol ervaringen, gevoel en informatie over de ingreep. “Het resultaat is erg mooi, maar dat was uiteraard niet gelukt zonder alle mensen die er aan hebben meegewerkt. Van fotografen tot ontwerpers en van de mensen die mij gesteund hebben tot de medische specialisten”, aldus Joling.

Eerste exemplaar

Het eerste exemplaar van het boek is uitgereikt aan de Helmondse Koos Postulart, wie een grote rol in het boek heeft gehad. "Koos is belangrijk geweest voor het akkoord over de maagverkleining in het Catharina Ziekenhuis na twee keer afgewezen te zijn in andere ziekenhuizen, het was voor mij dan ook niet moeilijk om te beslissen dat het eerste exemplaar aan haar uitgereikt moest worden", vertelt Joling. Postulart, die zelf ook een maagverkleining heeft ondergaan reageerde zoals de jonge Almeerder hoopte: "Ik was helemaal verrast, zo ben je bezig met het schoonmaken van je huisje en zo staat er ineens een cameraploeg voor de deur", aldus Postulart. "Het boek ziet er erg mooi uit en ga vanavond gelijk een begin maken met lezen. Ik ben super benieuwd en ben nog steeds erg blij dat ik Max heb kunnen helpen destijds." Het boek is exclusief verkrijgbaar via Bol.com en met een korting van 40 procent verkrijgbaar via MaxJoling.nl.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties