Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Gemeente Almere is 9.1 miljoen euro rijkerDe gemeente Almere is sinds eind juni 9.1 miljoen euro rijker. Na een jarenlange juridische procedure over de aanvraag van een aanvullende uitkering op financiŽle tekorten, is het bezwaarschrift op 30 juni door de Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) toegekend. Dat blijkt uit een brief van het college van B&W aan de gemeenteraad.

Tekort op bijstandsverlening

Het bedrag, in totaal 9.136.792 euro, is gebaseerd op de financiŽle tekorten voor de Wet, Werk en Bijstand (WWB). Bij de programmarekening van 2011 werd aangegeven dat het tekort op de bijstandsverlening in 2011 in totaal 14.5 miljoen euro bedroeg. Met aftrek van het bedrag aan eigen risico kwam het bedrag uit op de 9.1 miljoen euro.†De gemeente heeft de Staatssecretaris ook gevraagd om de wettelijke rente van 880.221 euro te vergoeden.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties