Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Hoe weet ik of mijn huisdier gebakken spons heeft gegeten?De politie meldde vrijdag dat er gebakken spons is aangetroffen in de Eilandenbuurt, echter is dit niet de eerste keer dat er gebakken sponzen zijn aangetroffen welke gevaarlijk zijn voor dieren. Door het eten van gebakken spons, kan de maag van uw huisdier worden afgesloten of een verstopping veroorzaken in het darmkanaal wat levensbedreigend is.

Wat zijn de symptomen?

Symptomen zijn braken, kokhalzen, buikpijn (met opgebogen rug lopen en kreunen), diaree en een opzwelling van de buik vlak achter de ribboog. Wanneer uw huisdier bovengenoemde symptomen vertoont, wordt er geadviseerd om direct contact op te nemen met een dierenarts. Door braken op te wekken, is het meestal mogelijk om de spons weer uit de maag te verwijderen. Het is afgeraden om water te geven, want daardoor zwelt de spons mogelijk nog verder op. Wanneer de spons inmiddels al in de darmen zit, is in de meeste gevallen een operatie noodzakelijk.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties