Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

A1 beperkt open, Rijkswaterstaat adviseert om thuis te blijven
Laatste update: maandag 22 augustus 2016 - 06:38 uur


De werkzaamheden aan de oude spoorbrug lopen uit tot maandagmiddag 15.00 uur, waardoor de A1 beperkt bereikbaar is. Rijkswaterstaat adviseert om gebruik te maken omleidingsroutes of indien mogelijk thuis te werken.

"De sloopwerkzaamheden van de oude spoorbrug bij Muiderberg bleken veel lastiger dan voorzien. Dat is onder meer het gevolg van het staal dat in de brug was verwerkt. Rond 01.00 uur waren de sloopwerkzaamheden afgerond. Daarna moest de zandlaag op de A1 verwijderd worden. Dat zand lag daar om het wegdek te beschermen tegen vallende stukken beton. Ondanks deze zandlaag bleek de asfaltlaag ernstig beschadigd", aldus Rijkswaterstaat.

Verkeer richting Amsterdam

Voor verkeer richting Amsterdam zijn minder rijstroken beschikbaar. Verkeer uit de richting Amersfoort kan slechts van één rijstrook gebruik maken vanwege de schade aan de rijstroken vanuit Amersfoort.

Voor verkeer uit de richting Almere zijn tot 10.00 uur drie rijstroken beschikbaar (gebruikelijke aantal rijstroken). Van 10.00 uur tot 15.00 uur is er vanuit Almere slechts één rijstrook beschikbaar. De herstelwerkzaamheden worden dan verder uitgevoerd.

Veel vertraging

Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging van meer dan 60 minuten. Ook op omleidingsroute via de A27, A12 en A2 zal daardoor veel vertraging ontstaan. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers zo mogelijk op een ander tijdstip te reizen of thuis te werken.

Verkeer richting Amersfoort

Weggebruikers richting Amersfoort konden vanaf 05.00 uur al over de nieuwe weg rijden, de nieuwe brug over het Amsterdam Rijnkanaal en het aquaduct. Dit verkeer ondervindt geen hinder als gevolg van de herstelwerkzaamheden.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.