Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Komende zaterdag 5 festivals in Almere: een overzicht
Laatste update: vrijdag 26 augustus 2016 - 11:39 uur


Komende zaterdag is er veel te doen in Almere, maar wat ís er eigenlijk te doen? In dit artikel vindt je een overzicht van de evenementen in Almere die dag.

Strandfestival ZAND!

Het Almere Strand staat zaterdag weer in het teken van het jaarlijkse strandfestival ZAND! waar 25.000 bezoekers op af komen. Met artiesten als Marco Borsato, BLØF, Nielson, Typhoon, Lil’Kleine, Ronnie Flex, Douwe Bob en Guus Meeuwis belooft deze editie zeker niet in het water te vallen.

Tijdschema ZAND!

 • 12.15 uur - 12.45 uur: Lil' Kleine & Ronnie Flex
 • 13.15 uur - 14.00 uur: Nielson
 • 14.30 uur - 15.45 uur: BLOF
 • 16.15 uur - 17.15 uur: Douwe Bob
 • 17.45 uur - 18.45 uur: Typhoon
 • 19.15 uur - 20.45 uur: Guus Meeuwis
 • 21.15 uur - 22.45 uur: Marco Borsato
 • 22.45 uur - 23.45 uur: Coen & Sander

Wereldfestival

Op de Grote Markt wordt zaterdag de eerste editie van het Wereldfestival gehouden. Met een markt waarbij er artikelen te koop zijn van over de hele wereld en muziek van onder meer Trafassi, Rafaella en rapper Keizer hoopt de organisatie een geslaagde eerste editie te kunnen vieren aan het einde van de avond.

Tijdschema muziek Wereldfestival

 • 12.30 uur: “Sham”: Muzikanten uit o.a. Syrië, Irak en Colombia die verblijven in het AZC openen het festival met muziek uit 1001 nacht. i.s.m stichting de Vrolijkheid en o.l.v. Diego Rodriguez.
 • 13.30 uur The Dubbeez: Deze Amsterdams/Almeerse reggae band won afgelopen week de “World Reggae Contest” en gaat binnenkort in Jamaica een CD opnemen. Vrolijk, swingend en heel erg 2016.
 • 14.30 uur Willy’s Caribbean Steelband: Willy speelde al voor de Koningin, de Amerikaanse president en graag ook voor alle bezoekers van het Wereldfestival. Tropische klanken en een topzanger.
 • 15.15 uur Karsu: Deze Nederlandse muzikante met Turkse roots woon afgelopen maand een Edison in de categorie “Jazz/World” en speelde al in een uitverkocht Concertgebouw en in de USA.
 • 16.15 uur The Originals: Deze Almeerse brassband is al jaren een begrip en mag ook vandaag niet ontbreken.
 • 17.00 uur Jampara & The Batallion: Jampara speelt rootsreggae, hij was de eerste zanger die ná Bob Marley met de The Wailers op tournee ging. Speciale gasten zijn de spectaculaire Burundi drummers.
 • 18.45 uur Masalsa: Al ruim 20 jaar is Masalsa een van de beste Salsa bands van het land, met leden uit o.a. Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Deze 11 mans topband speelt de beste latin.
 • 20.30 uur Zuco 103: Zuco 103, met de Braziliaanse frontvrouw Lilian Vieira maakt muziek die zich laat omschrijven als dansbaar, warm en ritmisch. Vorige week nog in Rio, nu in Almere.
 • 22.15 uur Sranan Gowtu (“Surinaams goud”): O.l.v. Edgar Burgos en Trafassi XXL ontvangt deze 12-mans band veel gastzangers waaronder Kenny B., Oscar Harris, Frans Abori (Master Blaster) en Patrick Tevreden (Sukru Sani). Gezamenlijk brengen zij de beste Surinaamse muziek van de jaren 60 tot vandaag.

Groentesoep Festival

Het Globeplein in Almere Buiten staat zaterdag weer in het teken van het Groentesoep Festival. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kunnen bezoekers de Creative Market bezoeken wat in het teken staat van gezond eten, gezond leven en duurzaam en ambachtelijk ondernemen. Inmiddels zijn er meer dan 50 deelnemers aan de Creative Market Green Edition. Ook zullen er ook op 2 podia’s semi-akoestische optredens van bandjes en dans-performers zijn en is er op het festivalterrein een theater en kinderrommelmarkt.

Octant Muziekfestival

De vierde editite van het Ocant Muziekfestival bij de Octant-Haven in Noorderplassen-West is zoals gewoonlijk gratis. Er is een foodcourt en je mag uiteraard zelf een picknickmand meenemen waarbij je van 17.00 uur tot circa 22.30 uur kunt genieten van de muziek en de gezelligheid.

Belfort Food Festival

Op het Belfort in het Stadshart van Almere worden de wereldkeukens van de nabijgelegen restaurants van 12.00 uur tot 17.00 uur in het zonnetje gezet. Net zoals bij het inmiddels welbekende Terrassenfestival bieden de restaurants kleine hapjes aan die de bezoeker kan proeven. Naast de lekkernijen kunnen bezoeken genieten van live-muziek uit verschillende werelddelen dat op het podium wordt gespeeld.

Tijdschema muziek Belfort Food Festival

 • 12:00 - 12:30 Trio Cru bourgeois; Dit trio brengt ‘oude’ Franse Chansons tot leven met slechts de accordeon, contrabas en drums.
 • 12:45 - 13:00 Carpet Tango by Ezequiel & Lydia; Dans & humor! Twee tango dansers op zoek naar de juiste plek om de rode loper uit te rollen voor hun optreden.
 • 13:45 - 14:15 Afrikaanse beats; De Senegalese Youssou Ngom behoort tot de groep van Griotten, de historische reizende muzikanten.
 • 15:00 - 15:30 Braziliaanse Batacuda; Fidelinas energieke slagwerkformatie, met hun roots in Salvador, Brazilië.
 • 16:15 - 17:00 Vreemde Vogels; Vreemde Vogels is een 5 snavelige Roots Reggae Nederhop formatie uit Deventer


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.