Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Politie Almere raadt kerk af om boek over islam te verspreidenDe PVV in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over de Almeerse politie die een een kerk in Parkwijk zou hebben afgeraden om een boek dat waarschuwt over de gevaren van de islam, te verspreiden. "Wij zijn benaderd door pastoor Stan Kamps van de Lighthouse Baptist Church in Almere met de mededeling dat hij naar aanleiding van de verspreiding van het boekje 'Allah had geen zoon' door twee agenten is bezocht en dat hem op intimiderende wijze te verstaan werd gegeven dat dit boekje niet meer verspreid mocht worden", aldus Toon van Dijk namens de PVV.

Vrijheid van meningsuiting

Volgens Van Dijk heeft de pastoor tijdens het bezoek de agenten kenbaar gemaakt dat hij het volste recht heeft om het boekje te verspreiden op grond van vrijheid van meningsuiting. De partij maakt zich ernstige zorgen over de vrijheid van meningsuiting: "De PVV maakt zich ernstig zorgen over het feit dat de politie haar autoriteit aan wendt om in strijd met die vrijheid van meningsuiting te trachten de verspreiding van dit boekje, waar niets in staat dat strafbaar geacht kan worden, tegen te gaan."

Vergeldingsacties

Volgens de PVV is er gewaarschuwd voor mogelijke vergeldingsacties door beledigde moslims waarbij er mogelijk wel eens ruiten van de kerk zouden kunnen sneuvelen of er een gewelddadig bezoek zo kunnen worden tijdens een dienst, en dat daarom de boekjes beter niet meer verspreid konden worden. De partij wil om die reden van het college weten of zij net als de partij van mening zijn dat de politie haar activiteiten zou moeten richten op het bewaken van de vrijheid van meningsuiting en het voorkomen van eventuele gewelddadige vergeldingsacties.

Schriftelijke vragen

De partij heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld en wil weten of het inderdaad klopt dat er door de politie een bezoek is gebracht aan de kerk om te vragen om het boek niet meer te verspreiden en wat de rede is geweest van dit verzoek. Ook wil de partij weten of het college het terecht vind dat dit verzoek is gedaan en of het college met de PVV van mening is dat het in strijd is met de vrijheid van meningsuiting.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties