Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Verzakkingen in Regenboogbuurt worden eind 2016 hersteld
Laatste update: woensdag 07 september 2016 - 19:01 uur


De verzakkingen in het Pigmenthof en het Beigehof worden eind 2016 hersteld. Dat heeft het college toegezegd na schriftelijke vragen van de PvdA.

Volgens het college is de gemeente al sinds 2012 op de hoogte van de verzakkingen.

"Ons college is van mening dat in de Pigmenthof en andere delen van de Regenboogbuurt sprake is van ernstig verzakte verhardingen. Herstel/ophoging daarvan is op korte termijn nodig en dus gepland. Vanuit beheer gezien zijn er op dit moment geen gevaarlijke situaties", aldus het college.

30 jaar

Volgens het college is de richtlijn voor het groot onderhoudáaan straten, 30 jaar. Eerst was deze richtlijn 25 jaar, maar in 2012 is er besloten om deze richtlijn met 5 jaar te verhogen om zo 2 miljoen euro per jaar te kunnen bezuinigen op groot onderhoud.

Gezien de Regenboogbuurt in 1996 gebouwd is, zou dit betekenen dat de verzakkingen in het Pigmenthof en het Beigehof pas in 2026 kunnen worden hersteld tijdens groot onderhoud. Dit is nu vervroegd.

Bewoners worden binnenkort per brief ge´nformeerd.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.