Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

VVD stelt schriftelijke vragen over doofpot aanrandingen Parkwijk
Laatste update: maandag 12 september 2016 - 12:57 uur


De VVD heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld over de aanrandingen die hebben plaatsgevonden in de Parkwijk. Vorige week zaterdag publiceerde Almere Nieuws een artikel over een drietal aanrandingen verspreid over vorige zomer, afgelopen mei en maandag 05 september wat vermoedelijk door dezelfde dader is gepleegd. Volgens de bron die anoniem wil blijven uit angst om boos opgebeld te worden door de wijkagent, wil de politie niets kwijt over de aanrandingen en willen zij voorkomen dat de zaak aandacht krijgt. Zo zou de wijkagent al meerdere berichtgevingen over de incidenten hebben laten verwijderen.

Schriftelijke vragen

Zo wil de VVD van het college weten of het klopt dat er geen onderzoek is ingesteld naar de incidenten. Ook wil de partij weten of het klopt dat de wijkagent berichten over de incidenten heeft laten verwijderen en of het college de mening met de VVD deelt dat het onaanvaardbaar is dat dergelijke incidenten geen opvolging krijgen en het onaanvaardbaar is dat inwoners hierdoor de indruk krijgen dat zij niet serieus genomen worden door de politie.

Communicatie

Naast de schriftelijke vragen maakt de partij zich al langere tijd zorgen over de manier van communiceren bij de politie: "de strafbare feiten waar het om gaat, namelijk aanranding, zijn dermate ernstig dat het voor de VVD onbegrijpelijk is dat de politie daar op deze wijze mee omgaat. In algemene zin maakt de VVD zich zorgen over de wijze waarop de politie recent communiceert en de indruk die ontstaat bij inwoners van Almere. De politie dient primair zorg te dragen voor de veiligheid van de inwoners: die veiligheid dient altijd centraal te staan en burgers moeten kunnen vertrouwen op de politie", aldus Miranda Joziasse namens de VVD.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.