Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Almeerder krijgt boete voor afrijden namens tweelingbroerEen 22-jarige Almeerder heeft een boete gekregen nadat hij in januari vorig jaar een rijexamen aflegde namens zijn tweelingbroer. De Almeerder is verweten dat hij door het behalen van het rijbewijs voor zijn broer de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar heeft gebracht, doordat zijn tweelingbroer kon beschikken over een rijbewijs terwijl hij volgens zijn instructeur nog niet voldoende rijvaardigheid had om examen te mogen doen.

Onderzoek

Tijdens het rijexamen had de instructeur al twijfels over de identiteit van de examenkandidaat, maar toch is er achteraf pas een melding gemaakt bij de politie. Uit onderzoek bleek dat de telefoon van de verdachte signalen uitzond bij de examenlocatie, terwijl hij zelf aangaf op dat moment in Hilversum te zijn. Ook wezen WhatsApp-berichten uit dat de tweelingbroers samen met een ander persoon hebben gesproken over hun actie. De helft van de opgelegde boete is voorwaardelijk, zo moet hij dit deel alsnog betalen als hij zich de komende twee jaar opnieuw schuldig maakt aan een strafbaar feit.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties