Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Burgemeester: "drie meisjes aangerand in de Parkwijk"
Laatste update: donderdag 15 september 2016 - 08:23 uur


Volgens burgemeester Weerwind klopt het dat er in de periode van vorige zomer tot vorige week maandag drie meisjes zijn aangerand in de Parkwijk. Dat verklaarde hij woensdagavond naar aanleiding van schriftelijke vragen die de VVD eerder stelde.

Niet gecommuniceerd

Volgens de burgemeester is er ondanks aandacht in de media, schriftelijke vragen en navraag door de media geen verklaring gegeven omdat er geen maatschappelijke onrust zou zijn.

Berichtgeving

Doordat een wijkagent het contact heeft opgezocht met bewoners die berichtgeving over de zaak op social media hebben verspreid, kregen de betrokkenen het gevoel dat de politie de incidenten onder de pet wilde houden. Volgens Weerwind zou dit slechts een adviesgesprek zijn geweest over de impact die berichtgeving zou kunnen hebben. Het verzoek van de PVV aan de burgemeester om het signalement van de verdachte vrij te geven zodat deze sneller kan worden opgepakt, is niet gehonoreerd.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.