Burgemeester: "drie meisjes aangerand in de Parkwijk"
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Burgemeester: "drie meisjes aangerand in de Parkwijk"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 15 september 2016 om 08:23 uur


Volgens burgemeester Weerwind klopt het dat er in de periode van vorige zomer tot vorige week maandag drie meisjes zijn aangerand in de Parkwijk.

Dat verklaarde hij woensdagavond naar aanleiding van schriftelijke vragen die de VVD eerder stelde.

Niet gecommuniceerd

Volgens de burgemeester is er ondanks aandacht in de media, schriftelijke vragen en navraag door de media geen verklaring gegeven omdat er geen maatschappelijke onrust zou zijn.

Berichtgeving

Doordat een wijkagent het contact heeft opgezocht met bewoners die berichtgeving over de zaak op social media hebben verspreid, kregen de betrokkenen het gevoel dat de politie de incidenten onder de pet wilde houden. Volgens Weerwind zou dit slechts een adviesgesprek zijn geweest over de impact die berichtgeving zou kunnen hebben.

Het verzoek van de PVV aan de burgemeester om het signalement van de verdachte vrij te geven zodat deze sneller kan worden opgepakt, is niet gehonoreerd.


[Ad] Kom je ook naar onze najaarsbingo op zaterdag 14 september? Kans op zo'n 40 prijzen! Klik hier voor meer info: Bingo.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.