Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Brandweer: "eerst checken, dan bellen!"
Laatste update: donderdag 29 september 2016 - 12:48 uur


De brandweer in Flevoland werkt de laatste jaren hard aan het terugdringen van het aantal loze meldingen en doet vanaf komende zaterdag nadrukkelijk een beroep op bedrijven en burgers: eerst checken, dan bellen. Volgens de brandweer krijgt de rookmelder bij het ontdekken van een brand een steeds grotere rol. Veel woningen in Flevoland zijn al voorzien van rookmelders wat er voor zorgt dat bewoners bij brand gealarmeerd worden zodat zij snel hun woning kunnen verlaten. Ook zijn er rookmelders die gekoppeld zijn aan apps.

Eerst checken

Rookmelders gaan ook wel eens af terwijl er geen brand is. De brandweer roept op om eerst te kijken of er rook of brand waarneembaar is nadat een rookmelder is afgegaan.

Meldkamer

Bij meldingen in het Openbaar Meldsysteem neemt de brandweer Flevoland een soortgelijke maatregel. Zodra er een melding binnenkomt van een brand bij een aangesloten gebouw, zal de meldkamer de melding eerst één minuut lang checken of er een daadwerkelijke brand is. Bij brand zal de brandweer meteen uitrukken, wanneer er geen contact kan worden gelegd met het gebouw zal de brandweer alsnog uitrukken.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.