Klik om te vergroten

[Foto's] Burgemeester Weerwind verwelkomt 200.000e inwoner van Almere
Laatste update: maandag 03 oktober 2016 - 11:48 uur


Burgemeester Weerwind heeft maandagochtend de 200.000e inwoner van Almere, Tvesha Chauhan verwelkomt.

In de eerste klas van de International School Almere verraste de burgemeester het 10-jarige meisje met een taart. Het meisje woont samen met haar ouders in Almere Poort.

Komende woensdag met Tvesha samen met haar ouders een bezoek brengen aan de Eerste Kamer in Den Haag.

India

Tvesha is recentelijk vanuit India naar Nederland gekomen en is blij verrast om in Almere te wonen. Ze vindt Almere schoon, er is minder verkeer, ze kan veilig naar school en ze kan buiten spelen. Op haar school is zij warm onthaald en wordt ze goed begeleidt door de leerkrachten.

De ouders van Tvesha zijn blij met de keuze die zij gemaakt hebben om in Almere te komen wonen en kunnen niet wachten om de stad verder te ontdekken.

40 jaar Almere

In de veertig jaar dat Almere bestaat, is er sprake geweest van een gestage groei van het aantal inwoners. In 2001 vierde Almere haar 25-jarig bestaan en werd de 150.000e inwoner verwelkomt. In 2005 stond de teller op 175.000 inwoners en nu bereikt Almere dus de mijlpaal van 200.000 inwoners.

Almere is uitgegroeid tot de achtste stad van Nederland.

fri0310d

friedlander almere almere heeft 200000 inwoners officieel deze eer onderging de 10 jarige tvesha chaudun uit india welke met haar ouders 2 maanden geleden in almere poort kwamemn wonen ze krijgt les aan de internationale school in almere aan de heliumweg en daar kwam de almeerse burgemeesre franc weerwind haar persoonlijk feliciteren met een grote taart ook haar ouder s waren meegenomen naar haar klas waar alle klasgenoten de huldiging meevierden oo kreeg tvesha nog wat almeerse kadotjes en mag woensdag met haar ouders naar een speciaal bezoek naar den haag waaar ze in de eerste kamer wordt ontvangen