Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Gemeente: geen geld meer voor jeugdzorg, hulp alleen nog bij acute noodDe gemeente Almere heeft geen geld meer voor een groot deel van jeugdzorg waardoor alleen nog kinderen die in acute nood verkeren op zorg kunnen rekenen. Dat staat in een brief die de gemeente heeft gestuurd aan staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). Er kan volgens de brief alleen nog gebruik worden gemaakt van de hulp wanneer er sprake is van crisis (levensbedreigende situaties of als de veiligheid van het kind in gevaar is).

Vraag veel groter

Volgens de gemeente is de vraag naar jeugdhulp veel groter dan verwacht terwijl er te weinig budget is om voor iedereen jeugdhulp te kunnen bieden. Van Rijn heeft de maatregel van de gemeente veroordeelt en zegt dat de portemonnee van gemeenten nooit een reden mag zijn om zorg aan kinderen te weigeren.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties