Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Voorzitter Al Raza moskee op non-actief na uitzending Undercover in Nederland
Laatste update: donderdag 13 oktober 2016 - 18:54 uur


De voorzitter van de Al Raza moskee in Tussen de Vaarten, Ali Karamatali, is op non-actief gezet. Dat meldt Mohamed Maksoedan, secretaris van de moskee. In het SBS6-programma 'Undercover in Nederland' was afgelopen zondag te zien hoe de voorzitter een illegaal sharia-huwelijk probeerde te voltrekken. Het Openbaar Ministerie is inmiddels een onderzoek gestart naar de kwestie.

Sharia-huwelijk

Volgens de islamitische wet Sharia mag een man in totaal met vier vrouwen trouwen, een religieus huwelijk wat in Nederland alleen in toegestaan wanneer er eerst een burgerlijk huwelijk is voltrokken. In de uitzending van het SBS6-programma was te zien hoe de voorzitter het huwelijk probeerde te voltrekken zonder dat er eerst een burgerlijk huwelijk was voltrokken.

Gesprek

De gemeente heeft laten weten dat burgemeester Weerwind en wethouder De Jonge de moskee hebben uitgenodigd om op korte termijn in gesprek te gaan waarin om opheldering zal worden gevraagd.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.