Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

NS: "Machinist maakte afweging om zwaan uit zijn lijden te verlossen""De machinist maakte de afweging om de zwaan uit zijn lijden te verlossen", zegt de NS naar aanleiding van een video die opdook waarin te zien is hoe een machinist een gewonde zwaan doodt en vervolgens over de reling van de Hollandse Brug gooit. "Onze collega vond een zwaargewonde zwaan langs het spoor bij Muiderberg waardoor een deel van het treinverkeer werd stilgelegd", aldus de NS.

Nog langer lijden

Volgens een conducteur die erg geŽmotioneerd was, maakte de machinist de afweging om het dier af te maken: "De zwaan is van het spoor gehaald om te voorkomen dat het dier nog langer zou lijden en dat nog meer treinen zouden moeten stoppen. We waren er ondersteboven van." De conducteur vertelt dat er eigenlijk geen keuze was;"Het was een naar gezicht, ook voor de reiziger. We zijn daarna nog door de trein gelopen om vragen van reizigers te kunnen beantwoorden."

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties