Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

"Wethouder Peeters moet stopzetten jeugdzorg terugdraaien"Er moet voor minder urgente gevallen onmiddellijk weer geld beschikbaar komen, dat staat in een motie die in de nacht van donderdag op vrijdag is aangenomen door een meerderheid van de gemeenteraad. Het debat over het stopzetten van een groot deel van jeugdzorg duurde voort tot 03.00 uur in de nacht. Met de motie zou het betekenen dat wethouder René Peeters de maatregel omtrent het stopzetten van de jeugdhulp moet terugdraaien.

Geld op

Eerder deze week werd bekend dat de gemeente nog amper geld heeft en daarom alleen nog maar jeugdhulp zal aanbieden in de urgentste gevallen. Deze maatregel zou van toepassing zijn tot aan het einde van het jaar.

Per direct

Door de motie moet de gemeente weer direct starten met het aanbieden van jeugdhulp. Volgens de raad moet het budget daarvan worden gehaald uit de budgetten voor jeugdhulp van 2018, 2019 en 2020. Naar verwachting zal vrijdag bekend worden of het college de motie ook daadwerkelijk zal uitvoeren.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties