Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Onderzoek naar verbod op vuurwerk in Almere
Laatste update: zaterdag 15 oktober 2016 - 15:40 uur


De gemeente onderzoekt hoe inwoners denken over een mogelijk verbod op vuurwerk in Almere en het organiseren van een vuurwerkshow.

Het onderzoek is een initiatief van GroenLinks.

"Uit diverse hoeken lijkt er sprake te zijn van een toenemend geluid voor een vuurwerkverbod, zoals bijvoorbeeld in Hilversum het geval is. Ook in Almere is vorig jaar in de gemeenteraad de discussie gevoerd of er vuurwerkvrije zones ingevoerd zouden moeten worden", aldus de partij.

Onderzoek

Zo wordt er in de enquete gevraagd hoe inwoners denken om een vuurwerkshow te organiseren, een verbod op vuurwerk in het centrum en het uitbreiden van de vuurwerkvrije zones.

Deelnemen aan het onderzoek kan door hier te klikken. De resultaten worden meegenomen tijdens een bespreking van het onderwerp binnen de gemeenteraad, welke waarschijnlijk op 10 november zal plaatsvinden.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.