Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Geen directe verbinding meer tussen Utrecht - Parkwijk, Buiten en OostvaardersVanaf december is het niet meer mogelijk om vanaf Utrecht Centraal rechtstreeks naar Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders te reizen (en andersom). Dat is het gevolg van de nieuwe dienstregeling. Ingijpende wijzigingen moeten volgens de NS de groei op het spoor de komende jaren beter maken.

Overstappen

De sprinter van en naar Utrecht Centraal zal niet meer stoppen in Almere Parkwijk, Almere Buiten en Almere Oostvaarders. Hiervoor kan dan worden overgestapt bij Almere Centrum wat een extra reistijd van 5 minuten op zal leveren. Volgens de NS zal er een goede overstap zijn. Daarnaast stopt deze trein in beide richtingen niet meer in Utrecht Overvecht.

Intercity's

De Intercity Lelystad - Schiphol - Dordrecht stopt ook 2 keer per uur op Almere Buiten. Reizigers van en naar Almere Buiten reizen hierdoor 11 minuten korter naar Amsterdam Zuid, Schiphol en de westelijke Randstad. Het aantal Intercity’s tussen Almere en Schiphol gaat van 2 naar 4 keer per uur. De spreiding over het uur tussen Lelystad en Almere verbetert, waardoor reizigers minder lang hoeven te wachten op het station. De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 11 december.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties