Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

PVV stelt vragen over huisvesten asielzoekers in Tussen de Vaarten
Laatste update: vrijdag 14 oktober 2016 - 16:04 uur


De PVV heeft vrijdag schriftelijke vragen gesteld over het huisvesten van asielzoekers in leegstaande panden in Tussen de Vaarten. De asielzoekers die inmiddels een verblijfsvergunning zouden hebben, worden ondergebracht in leegstaande panden van zorginstelling 's Heeren Loo aan de Govert Flinckstraat en de Johan Jongkindstraat. Zo valt in een artikel op Omroep Flevoland te lezen waar de PVV haar schriftelijke vragen op heeft gebaseerd.áVolgens het artikel wordt de huur ingehouden op de uitkering van de asielzoekers en zouden zij een goede begeleiding krijgen.

Schriftelijke vragen

De PVV wil van het college weten of zij net als de partij van mening is dat asielzoekers voorrang krijgen boven andere woningzoekenden omdat deze niet van de mogelijkheid gebruik kunnen maken om deze panden te betrekken. Ook wil de partij weten hoe het college de veiligheid van bewoners kanágaranderen en of het college honderd procent kan garanderen dat deze asielzoekers niets te maken hebben met terrorisme.

Kennismaken

Buurtbewoners worden binnenkort persoonlijk ge´nformeerd over de komst van hun nieuwe buren. Al in november zouden de asielzoekers hun nieuwe stulpje kunnen betrekken.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.