Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

PVV wil opheldering over opheffen instroomstop jeugdhulp
Laatste update: dinsdag 18 oktober 2016 - 14:10 uur


De PVV in Almere wil opheldering over wanneer het college de motie gaat uitvoeren dat de instroomstop op diverse jeugdhulp opheft. Die vraag heeft de partij dinsdag gesteld aan het college.

Motie

Vorige week donderdag werd na urenlang vergaderen door de gemeenteraad een motie aangenomen waarmee de maatregel om de jeugdhulp voor een groot deel tot het einde van het jaar te staken vanwege geldgebrek, moet worden teruggedraaid.

Geld op

De jeugdhulp werd voor een groot deel stopgezet vanwege geldgebrek. Tot aan het einde van het jaar zou alleen jeugdhulp verstrekt moeten worden in acute noodgevallen. Door de motie moet de gemeente weer direct starten met het aanbieden van jeugdhulp. Volgens de raad moet het budget daarvan worden gehaald uit de budgetten voor jeugdhulp van 2018, 2019 en 2020. Het is alleen nog wachten op het college dat de motie daadwerkelijk moet gaan uitvoeren, waarover de PVV nu dus een vraag heeft gesteld.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.