Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

"Moskee in Tussen de Vaarten biedt onderdak aan veroordeelde asielzoeker"
Laatste update: vrijdag 21 oktober 2016 - 16:40 uur


De politie heeft donderdagavond de dader aangehouden van een steekpartij in de Ar Raza moskee in Tussen de Vaarten, die al één jaar onderdak zou krijgen binnen de moskee nadat zijn asielaanvraag werd afgewezen.  Dat staat in een brief die werd verstuurd aan burgemeester Weerwind en de regionale omroep.

Steekpartij

In april 2014 stak de man tijdens een ruzie een andere man neer en werd hierbij veroordeeld voor poging tot doodslag. De man was als asielzoeker naar Nederland gekomen maar zijn asielaanvraag werd afgewezen.

Brief

In een brief gericht aan burgemeester Weerwind werd getipt over de verblijfplaats van de verdachte. Weerwind had de brief doorgestuurd naar de politie, waarna zij de voortvluchtige niet direct aantroffen. Donderdagavond werd hij alsnog aangehouden in de buurt aangetroffen en is aangehouden.De man zal zijn celstraf van 12 maanden nu alsnog moeten uitzitten. Het is niet duidelijk of de man inderdaad onderdak heeft gekregen bij de moskee.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.