Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Busvervoer in Nobelhorst wordt vanaf december uitgebreid
Laatste update: maandag 07 november 2016 - 14:18 uur


Vanaf zondag 11 december wordt het busvervoer van en naar Nobelhorst uitgebreid. Op dit moment rijden er op werkdagen in de ochtend- en avondspits al bussen. De dienstregeling wordt uitgebreid met zogenoemde 'lunchritten' tussen 11.30 en 13.15 uur. Normaal krijgt een wijk pas bij 600 huizen een stadsdienst, maar in Nobelhorst is dit eerder geregeld. Buslijn 17 is het resultaat van een pilot die de bewoners van Nobelhorst samen met Connexxion en de gemeente zijn gestart vlak nadat de eerste huizen in Nobelhorst waren opgeleverd. De pilot duurt tot het einde van de huidige concessie op 9 december 2017.

Overname door Syntus

Buslijn 17 is een acht persoonsbusje dat rijdt tijdens de spits tussen Nobelhorst en Sallandsekant, de rit heeft een duur van 7 minuten. Vanuit de Sallandsekant kan er overgestapt worden op één van de andere bussen in Almere. Met de start van de nieuwe busdienstregeling in Almere op 11 december 2016 wordt dit vervoer dus uitgebreid. Eind 2017 neemt Syntus het busvervoer in Almere van Connexxion over. Syntus gaat met de OV groep Nobelhorst gesprekken voeren over de invulling van het maatwerk openbaar vervoer naar Nobelhorst.

Uniek pilot

Uniek aan deze pilot is dat de bewoners, de OV groep Nobelhorst, een belangrijke inbreng heeft bij de keuze voor de inzet van het vervoer. Zo is er aan het begin van de pilot afgesproken dat de reizigersopbrengsten van lijn 17 door Connexxion worden 'gespaard'. De OV groep Nobelhorst heeft nu samen met Connexxion en de gemeente Almere ervoor gekozen dit extra budget in te zetten voor de 'lunchritten' op werkdagen.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.