Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Gemeente zet buurtadviseurs in tegen woninginbraken
Laatste update: dinsdag 29 november 2016 - 17:07 uur


De gemeente Almere zet vanaf 1 december tot en met 5 maart 2017 buurtadviseurs in om woninginbraken tijdens de donkere dagen tegen te gaan. De buurtadviseurs zullen inbraakpreventieadvies gaan geven aan inwoners. Een inwoner die zo'n advies krijgt, ontvangt tevens een lamp met lichtsensor cadeau. Het initiatief wordt financieel ondersteund door het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Buurtadviseurs

De buurtadviseurs zullen gaan kijken naar inbraakgevoelige situaties. Wanneer er zo'n situatie zich voordoet, gaan zij in gesprek met de bewoners. Ook zullen zij alert zijn op verdachte situaties. Alle buurtadviseurs die worden ingezet, zijn te herkennen aan gele hesjes met het logo van de gemeente en kunnen zich legitimeren.
Sint en Piet bij u thuis? Boek een huisbezoek via Sinterklaasmagazijn.nl!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.