Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

Leerlingen van Groenhorst Almere verzamelen 250 zakken met vuil
Laatste update: vrijdag 02 december 2016 - 17:38 uur


Leerlingen van Groenhorst Almere in Almere Poort hebben afgelopen week in het kader van de 'Gezonde Schoolweek' meer dan 250 zakken met vuil verzameld. Tijdens dit jaarlijks terugkerend event zijn er allerlei activiteiten georganiseerd en gastlessen gegeven aan de leerlingen uit klas 1 en 2 rondom de onderwerpen gezonde voeding, beweging, duurzaamheid, alcohol- en drugspreventie en veiligheid. Het onderwerp 'afval' stond centraal de afgelopen week. ConciŽrges C. Lucke, D. Lit en V. Lens hebben samen met de eerste klassen de omgeving rondom de school spic en span gemaakt.

Mini-les zwerfvuil

Op woensdag, donderdag en vrijdag hebben de conciŽrges mini-lessen gegeven aan alle leerlingen uit de eerste klassen van de school. Tijdens deze les werd uitleg gegeven over zwerfvuil en de gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het milieu. Dit werd door middel van vragen, voorbeelden en fotoís uitgelegd. De leerlingen schrokken van de fotoís waarop te zien was wat de gevolgen zijn als dieren plastic eten.

Prikken

Na de mini-les zwerfvuil waren de leerlingen enthousiast om aan de slag te gaan. In de periode van woensdag tot en met vrijdag hebben 9 groepen van circa 28 leerlingen de omgeving rondom de school schoongemaakt. In totaal hebben ze meer dan 250 vuilniszakken vuil verzameld.

Gemeente Almere

De conciŽrges van Groenhorst Almere hebben bij deze actie toezichthouder Raynald Kross van de Gemeente Almere betrokken. Hij heeft gezorgd voor de materialen. De leerlingen gingen uitgerust met knijpers, hesjes, handschoenen en vuilniszakken te werk.

Foto's

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with f2 preset


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.