Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Wie wordt de conciŽrge van 2016?Voor het vierde jaar organiseert D66 Almere de verkiezing 'ConciŽrge van het Jaar 2016' en roept daarmee alle leerlingen, ouders en docenten op om hun conciŽrge te nomineren. Met de jaarlijkse ConciŽrge van het Jaar-verkiezingen vraagt D66 extra aandacht voor deze belangrijke medewerkers op scholen.

In het zonnetje zetten

"Ieder jaar ontvangen we hartverwarmende reacties van scholieren, ouders, docenten en zelfs schoolbesturen," zegt D66-raadslid Martine van Bemmel. "Ze grijpen vaak deze kans aan om hun conciŽrge in het zonnetje te zetten en hun waardering extra te benadrukken. ConciŽrges weten vaak precies wat er speelt onder de leerlingen en dragen bij aan het toezicht en de zorg voor sociale veiligheid. ConciŽrges zorgen daarnaast voor belangrijk onderhoud aan de school", aldus Van Bemmel. Omdat niet iedere school een conciŽrge heeft is het ook mogelijk om de vrijwilliger, ouder of docent te nomineren die deze werkzaamheden op zich heeft genomen.

Ed van Beek conciŽrge van 2015

Vorig jaar won Ed van Beek van basisschool Aurora de titel ConciŽrge van het jaar 2015 en ontving hij de bokaal en een mooie bos bloemen in de aula van school die helemaal was afgeladen met enthousiaste kinderen. "Het is ieder jaar echt een feestje om langs te gaan bij de winnende conciŽrge. De hele school leeft mee naar het moment dat de winnaar bekend gemaakt wordt en het is echt heel mooi om de ontlading daarvan mee te maken", vertelt Van Bemmel verder. Eerdere winnaars zijn Ron, Bertus en Simon van Stad College Almeerse ConciŽrges (2014) en Dragan Ziza van de KBS 't Zonnewiel (2013).

Nomineren

Nomineren kan tot en met 31 januari 2017 door een e-mail te sturen aan [email protected] met daarin de naam van de conciŽrge en van de school. Op vrijdag 10 februari 2017 zal de winnaar bekend worden gemaakt.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties