Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Partijen stemmen tegen inzet op meer horecavoorzieningenHet voorstel van D66 om actief in te zetten op meer en verschillende soorten horeca in Almere heeft het donderdagavond tijdens de politieke markt op het stadhuis niet gehaald. "Onbegrijpelijk dat deze partijen het niet nodig vinden om te stimuleren dat er meer horecavoorzieningen komen," zegt D66-raadslid Gavin Vegersteen. "Voor een stad met 200.000 inwoners hebben we echt te weinig voorzieningen voor mensen om uit te gaan en te ontspannen. Dit is voor bijvoorbeeld jongeren een reden om zich niet in Almere te vestigen maar te kiezen voor een andere stad." D66 diende daarom een voorstel in om actief te stimuleren dat er meer en verschillende soorten horeca vestigen in de stad. Het voorstel van D66 haalde geen meerderheid.

Nieuwe poging

Alhoewel het voorstel is afgewezen, is de partij van plan om volgend jaar opnieuw een voorstel in te dienen en dus in te blijven zetten op meer voorzieningen. "Almere zit ruim 35 procent onder het voorzieningenniveau dat normaal is voor een stad van ons formaat. Ook met de huidige plannen van de gemeente komen we nauwelijks dichterbij. Dit moet echt beter", aldus Vegersteen.
Oud en nieuw taart winnen? Klik hier voor meer informatie

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties