Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Politie zoekt nog naar verdachten van diefstal geldlade uit bus Almere Buiten
Laatste update: vrijdag 16 december 2016 - 12:32 uur


De politie is nog steeds opzoek naar de twee verdachten die in de nacht van zondag 25 op maandag 26 september een geldlade uit een bus stalen die bij de halte bij het station van Almere Buiten stond. Ook heeft de politie beelden verspreid van het tweetal. Die nacht kwam de chauffeur van lijn 1 even na 01.00 uur aan op het station van Almere Buiten waar hij twee mannen in een bushokje zag zitten. Omdat hij pas na een paar minuten zijn dienst moest vervolgen, zette hij de bus stil en liet de deuren open staan terwijl de motor van het voertuig uit stond. Toen hij om 01.15 uur met zijn telefoon bezig was, zag hij plotseling vanuit zijn ooghoek dat iemand de lade met wisselgeld wegpakte. Het tweetal dat eerder in het bushokje zat, bleek er mee vandoor te zijn gegaan in de richting van de Bloemenbuurt. Nadat de buschauffeur de politie inschakelde, hebben agenten nog tevergeefs gezocht in de omgeving.

Signalementen

  • Verdachte 1 is een jonge man met een vermoedelijk negro´de uiterlijk. hij had rasta-haar en droeg een beige-achtig petje. Verder droeg hij een donkere jas, grijze spijkerbroek, witte schoenen en een zwart schoudertasje.
  • Verdachte 2 is een jonge man met een getinte tot donkergetint huidskleur. Hij droeg een zwarte jas (het rompgedeelte lijkt leer en de mouwen op stof) en had een stoffen capuchon op zijn hoofd. Verder droeg hij een zwarte broek, grijze sportschoenen met witte zoolrand en een zwart schoudertasje.
Verdachte 1 is diegene die de geldlade stal, verdachte 2 is diegene die op de uitkijk stond.

Getuigenoproep

De politie is opzoek naar mensen die het tweetal herkennen of meer weten over de beroving. Tips kunnen worden gegeven via 0800-7000.
Oud en nieuw taart winnen? Klik hier voor meer informatie

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.