Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

[Foto's] Bewoners zorgen zelf voor kerstsfeer in centrum Almere HavenTot dinsdagmiddag zag het er in het centrum van Almere Haven uit alsof het niet een aantal dagen voor de kerst was: geen versieringen waardoor bewoners zelf het initiatief hebben genomen om de boel te versieren. De voorgaande jaren was er daarentegen wel sprake van een versierd centrum wat het initiatief was van de winkeliersvereniging. Echter was er dit jaar sprake van kapotte verlichting waardoor de versiering niet meer kon worden opgehangen.

Buurtinitiatief

De voorgaande jaren was er daarentegen wel sprake van een versierd centrum wat het initiatief was van de winkeliers. Echter was er dit jaar sprake van kapotte verlichting waardoor de versiering niet meer kon worden opgehangen, er was dan ook dit jaar geen budget voor verlichting. Een aantal initiatiefnemers waaronder DaniŽlla Posno en Lissy Voogel hebben de handen ineen geslagen om te zorgen dat er toch nog een gezellige sfeer hangt in het centrum dit jaar. "Afgelopen vrijdag hebben wij samen de handen ineen geslagen om te kijken of het haalbaar was. Sinds afgelopen maandag ging het hard: buurtbewoners, verschillende winkeliers, organisaties en stichtingen helpen mee. Zelfs het Voedselloket Almere heeft een kerstboom gedoneerd", vertelt DaniŽlla. Woensdagmiddag werd er nog druk versierd in het centrum van Almere Haven. Alhoewel er voor volgend jaar nog niets concreets vaststaat over of er dan wel een versierd winkelcentrum is, hebben DaniŽlla en Lissy het voornemen om ook dan met winkeliers rond de tafel te gaan zitten om te kijken hoe er gezorgd kan worden dat ook dan het centrum weer wordt versierd.

Taak van winkeliers

Cocky Kuipers, gemeenteraadslid namens D66 en zelf ook Havenaar vindt het erg jammer: "Alhoewel het de taak is van de winkeliersvereniging om voor de kerstsfeer te zorgen omdat de gemeente zich niet mag bemoeien met het ondernemerschap, vind ik het ontzettend jammer. Er zijn simpelweg te weinig winkeliers om de kosten te dragen, de winkeliers mogen namelijk geen eigen verlichting buiten hangen waardoor ze een externe partij moeten inzetten om dat te realiseren", aldus Kuipers. Volgens Kuipers staat er voor volgend jaar de vestiging van meerdere grote winkels in Almere Haven op de planning en hoopt zij dat het dan wel lukt om namens de winkeliersvereniging voor een goede kerstsfeer in het centrum te zorgen. Op de vraag of de politiek zich zou moeten bemoeien met de kwestie, is Kuipers duidelijk: "de politiek kan alleen bemiddelen of stimuleren. Verder moeten we het overlaten aan het eigen budget en de initiatieven die er worden genomen."

Foto's

img_2723 img_2724 img_2725 img_2736 img_2740 img_2746 img_2749 img_2754

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties