Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Veroordeelde man die grensrechter doodschopte krijgt benefiettoernooiVoor de veroordeelde man die schuldig is bevonden aan de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, wordt een benefiettoernooi georganiseerd. Het toernooi wordt georganiseerd door de club Nieuw-West United. Volgens de club is het idee mede ontstaan doordat de broer van de man werkzaam is bij de club, en de schuld van de man nooit is bewezen. Eerder werd al een oproep op Facebook geplaatst om geld inzamelen voor de man, waar in stond dat het 'een Marokkaanse vader betreft wie veel onschuld is aangedaan'. De oproep op Facebook veroorzaakte veel woede en verontwaardiging.

Deurwaarder

Wanneer de man niet op tijd zijn maandelijkse termijn voldoet, wordt er een deurwaarder ingeschakeld welke er voor kan kiezen om beslag te leggen op al zijn bezittingen. Ook bestaat de kans dat hij terug de cel in moet. In totaal moet de man een schadevergoeding van 58.000 euro betalen aan de familie van het slachtoffer waarvan op dit moment slechts iets meer dan 1000 euro is voldaan. Lees ook: Amsterdamse voetbalclub distantieert zich van benefiettoernooi na ophef

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties