Amsterdamse voetbalclub distantieert zich van benefiettoernooi na ophef


De Amsterdamse voetbalclub Nieuw-West United heeft zich gedistantieerd van een benefiettoernooi voor één van de veroordeelden die in 2012 grensrechter Richard Nieuwenhuizen doodschopte. Eerder maandag ontstond er ophef over het benefiettoernooi. Volgens de club heeft het bestuur geen toestemming gegeven om het toernooi daadwerkelijk te organiseren en zijn enkele clubleden verantwoordelijk.

Benefiettoernooi

Maandag werd bekend dat de club een benefiettoernooi zou houden voor één van de veroordeelden, om zo te helpen zijn schadevergoeding aan de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen te kunnen betalen. Het idee kwam voort van de broer van de man wie in het bestuur van de club zit.

Schadevergoeding

De man moet in totaal 58.000 euro betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer, maar kan dat ondanks eerdere aanmaningen niet betalen. Eerder werd er al een inzamelingsactie via Facebook opgestart om de man te helpen met zijn financiële verplichtingen, waardoor vooral woede en verontwaardiging ontstond.

Deurwaarder

Wanneer de man half januari zijn maandelijkse termijn niet heeft voldaan, bestaat de kans dat er een deurwaarder wordt ingeschakeld en er vervolgens beslag wordt gelegd op de persoonlijke bezittingen van de man. Ook bestaat de kans dat de veroordeelde terug de cel in moet.

Max JolingBekijk profiel »

Journalist, auteur, columnist en daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes.

Reacties

Log in om reacties te bekijken en te plaatsen.