Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Schade door vuurwerk in Almere: 61.500 euro
Laatste update: dinsdag 10 januari 2017 - 18:04 uur


Tijdens de jaarwisseling van 2016 naar 2017 is er voor 61.500 euro aan schade veroorzaakt in Almere. Dat meldt de gemeente. Ten opzichte van vorig jaar, is de schade dit jaar gedaald met bijna 4000 euro. Zo zijn er minder verkeersborden vernield, maar zijn er wel meer prullenbakken vernield. Ook zijn er 10 ABRI's vernield en is er minder schade toegebracht aan speelvoorzieningen.

'Stop vandalisme'

In het kader van jongerenparticipatie heeft stichting De Schoor veel aandacht voor de aanpak van vandalisme. De campagne 'Stop vandalisme' wordt uitgevoerd door Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA) en de Jongeren Raad Almere. Hieruit is een campagneteam gevormd dat regelmatig activiteiten organiseert zich richt op bewustwording. Zo gaat het team in gesprek met jongeren op straat en geeft voorlichting op scholen. Leerlingen krijgen bijvoorbeeld handvatten hoe om te gaan met daders van vandalisme.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.