Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

[Video] Directeur van Groenhorst Almere reageert verontwaardigd op schriftelijke vragen PVVDe directeur van Groenhorst Almere heeft verontwaardigd gereageerd op de schriftelijke vragen van de PVV. In de schriftelijke vragen stelt de partij vragen over lessen door imam Safeer Siddiqui aan docenten van de school over de islam. "Ik heb met stijgende verbazing, verontwaardiging en boosheid kennis genomen van een bericht op jullie voorpagina. Een bericht dat op geen enkele waarheid berust", vindt Bauke Houtsma, directeur van de school. Houtsma verwijt Almere Nieuws de zaken niet te hebben geverifieerd, wat uiteraard (1) wel (2) is (3) gebeurd. Na opsomming van de verificaties aan Houtsma zijn de verwijten gestopt en wilde hij graag uitleg geven over waarom Siddiqui is uitgenodigd om voorlichting te geven aan docenten over de islam.

Activiteiten

"Onze school is een Unesco school, in het kader hiervan hebben wij op de eerste werkdag van het nieuwe jaar activiteiten georganiseerd voor het voltallige personeel in het kader van Unesco Wereldburgerschap. Het werken met thema's als vrede en mensenrechten maar ook intercultureel leren behoort hiertoe", vertelt Houtsma. Houtsma vertelt dat één van de activiteiten was om kennis te nemen van de doelstellingen van de AHMADIYYA moslim-gemeenschap, een gemeenschap die zich in de nieuwe moskee in Almere Poort zal vestigen. "Deze gemeenschap is een zeer vredelievende gemeenschap en geven in hun denken en doen daar ook blijk van", aldus Houtsma. Opvallend is dat de leider van de gemeenschap, Mirza Masroor Ahmad, eerder de PVV, leider en haar aanhang het liefst zou vernietigen en waarschuwde daarvoor. De uitspraak van Masroor Ahmad leidde in 2011 tot Kamervragen en schriftelijke vragen in Almere.

Homofobe uitspraken

In het televisieprogramma 'Rot Op Met Je Religie' deed Siddiqui afgelopen donderdag een aantal homofobe uitspraken. Zo vindt hij dat homoseksualiteit een onacceptabele en schadelijke daad is en gaf aan adviezen te willen geven aan homoseksuelen om hun gevoelens te onderdrukken en te helpen veranderen. Toon van Dijk, fractievoorzitter van de PVV in Almere vindt het schandalig dat de imam door de school is uitgenodigd: "Het is schandalig dat docenten aan een Nederlandse onderwijsinstelling worden blootgesteld aan islamitische homohaat. Dat valt niet goed te praten." De directeur was ondanks meerdere verzoeken niet in staat om antwoord te geven op de vraag of hij op de hoogte was over de achtergrond van Siddiqui. Bekijk hieronder een aantal uitspraken van de imam:

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties