Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Groenhorst Almere blijft vraag ontwijken of zij wisten over achtergrond imamGroenhorst Almere blijft de vraag ontwijken of zij wisten over de achtergrond van de imam, die eerder lessen over de islam aan docenten gaf op de school. Vorige week stelde de PVV vragen over de lessen. De imam in opspraak geraakt vanwege zijn homofobe uitspraken in het NPO-programma 'Rot Op Met Je Religie'. De directeur van de school, Barry Houtsma, liet na de publicatie van een artikel over de schriftelijke vragen in een drievoudige mail aan de redactie weten dat de schriftelijke vragen op geen enkele waarheid zou berusten en betichtte Almere Nieuws van het verspreiden van onwaarheden.

E-mail aan ouders

In een e-mail aan de ouders die maandag is verstuurd liet de directeur weten dat zij de uitspraken van de imam betreuren, maar gaf geen duidelijkheid op de vraag of zij wisten over zijn homofobe achtergrond. Een ouder die anoniem wenst te blijven heeft diezelfde vraag neergelegd bij de school waarop de directie geen antwoord gaf maar slechts vertelde dat zij de berichtgeving in de media zouden betreuren omdat de berichtgeving eenzijdig zou zijn.

Schandalig

"Dat zij de vraag expres ontwijken geeft aan dat zij mogelijk wisten over zijn achtergrond. Ik vind het verschrikkelijk, zij hadden beter onderzoek moeten doen naar de achtergrond om dit soort dingen te voorkomen", aldus de ouder. De ouder vindt het vooral erg voor homoseksuelen binnen de school."Ik vind het erg dat homoseksuele medewerkers en leerlingen van de school hier nu mee te maken krijgen, de school zou deze groep moeten respecteren maar dat doen zij kennelijk niet anders hadden zij wel maatregelen genomen. Ronduit schandalig dat hier niet bij stil is gestaan."

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties