Meldingen van hulpdiensten in Almere realtime in je tijdlijn op Facebook ontvangen? - Klik hier voor meer informatie.
Klik om te vergroten

CDA wil dat veiligheid station Almere Oostvaarders wordt verbeterd
Laatste update: dinsdag 24 januari 2017 - 15:44 uur


Het CDA in Almere wil dat de veiligheid op en rondom station Almere Oostvaarders wordt verbeterd en heeft daar schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

Aanleiding is onder andere een recente beroving waarbij een 12-jarige jongen door een drietal met geweld van zijn bezittingen werd ontnomen.

"Hoewel de veiligheid in het algemeen in Almere het afgelopen jaar verbeterd is, blijft het geweld in het
openbaar vervoer en in de omgeving van stations echter een zorgpunt
", vertelt Johan van der Kroef namens het CDA.

Onveilig

De gemeenteraad heeft afgelopen jaar veel aandacht hiervoor gevraagd. In een gesprek van gemeenteraadsleden met vertegenwoordigers van NS en Connexxion bleek dat de stations in Almere door hun inrichting en omgeving potentieel onveiliger dan gemiddeld worden beschouwd.

Op de politieke markt heeft de burgemeester destijds in gesprekken met de raad beloofd intensief overleg te zullen hebben met de openbaar vervoersorganisaties over de veiligheid in en rondom stations.

Schriftelijke vragen

Het CDA wil van het college weten of zij net als de partij bezorgd is over de veiligheid op en rondom het station en of de onveiligheid kan worden beschouwd als trend.

Ook wil de partij weten welke maatregelen het college gaat nemen om de veiligheid te verbeteren.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.