Kom je op vrijdag 1 juni ook naar onze bingo ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan? Klik hier voor meer informatie!
Klik om te vergroten

Sylvana (15) is baas voor één dag van KAF
Laatste update: vrijdag 27 januari 2017 - 18:42 uur


De 15-jarige Sylvana Terpstra uit Almere is afgelopen donderdag voor één dag de baas geweest van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). De leerlinge van het Buitenhout College mocht voor één dag de taken overnemen van KAF-directeur Jeroen van de Wiel als onderdeel van het project 'Baas van Morgen'.

Baas van Morgen

Het project Baas van Morgen is een initiatief van JINC waarbij kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand ervaren hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op. Het project kan gezien worden als een 'superbliksemstage' en heeft een bereik over heel Nederland. Zo deden er afgelopen donderdag in totaal 200 kinderen mee aan het project. In Almere deden naast KAF Flevoland ook bedrijven als het Flevoziekenhuis, de provincie Flevoland, het Leger des Heils en Politie Flevoland mee.

Werkzaamheden

Tijdens Sylvana’s unieke werkdag in het theater heeft zij haar personeel toegesproken tijdens het overleg waarin zij vertelde dat zij voor één dag de baas van het theater is en heeft de start-up van de dag gedaan. Ook heeft zij samen met Van De Wiel de conferentie van JINC Baas van Morgen geopend, een delegatie van gemeenteraadsleden doorgeleid achter de schermen en in het MT-overleg gesproken over een nieuw beveiligingssysteem waarbij zij advies heeft gegeven. Mede dankzij Sylvana wordt het nieuwe beveiligingssysteem uitgevoerd zoals tijdens het overleg is besproken. Tot slot mocht Sylvana 's avonds samen met Van De Wiel de twee voorstellingen Comedyclub en Swingin Harlem openen.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.