Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

'Khalid K. is nu écht dood'IS-Beul Khalid K. is nu écht dood, melden de Britse kranten The Daily Mail en The Sun. De Almeerder werd al eerder een aantal keren doodverklaard, maar nu hebben de bovengenoemde kranten foto's in handen waarin wordt gesuggereerd dat het om Abu Abdel Rahman gaat, één van de namen van Khalid K. In 2014 werd K. al doodverklaard waarin hij zou zijn omgebracht door het Syrische leger, ook zou hij twee maanden later zou zijn omgekomen bij gevechten in het noorden van Irak.

IS

Khalid K. woonde 10 jaar in Almere. In 2011 werd hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme waarna hij naar twee weken weer werd vrijgelaten vanwege onvoldoende bewijs. Toen is K. gevlucht naar Syrië om zich aan te sluiten bij IS. Onder andere poseerde hij in de Iraakse stad Mosul op een foto samen met afgehakte hoofden die aan een hek waren gehangen.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties